mijn Triskel

Edwin Vanmontfort


Verder gaat mijn spirituele interesse uit naar Tantra, waar ik mij al een tijdje in verdiep door het lezen van boeken uit allerlei tantrische stromingen uit het Westen zoals boeken van André Lysebeth of luistercd´s van Barry Long, als uit het Oosten zoals tantrisch Boeddhistisch of Hindoeïstisch of Nepalees. Ik lees en bestudeer het.
En boeken lezen over onderwerpen van allerlei spirituele zaken, zoals over wie Jezus nu werkelijk was, over spirituele energieën en aanverwante onderwerpen en over Moeder Aardegodinnen en Moeder Aardereligies om er een paar te noemen, vind ik ook reuze interessant.
 
In mijn creatief werk is er een verschuiving en een ontwikkeling te zien, de verschuiving is van tekenen naar schilderen en in schilderen is er een ontwikkeling met het penseel in de hand naar het penseel in de mond.
 
De verschuiving van tekenen naar schilderen is meer ingegeven door creatieve motieven dan  door een achteruitgang van mijn spieren. Ik weet dat het tekenen de laatste jaren wat moeilijker is geworden en ik langzamer ben gaan tekenen.
 
Er is inderdaad een punt geweest dat ik hierdoor wilde stoppen met tekenen. Maar op ongeveer hetzelfde moment heb ik een andere manier gevonden om te tekenen, waardoor ik juist meer zin kreeg om te tekenen.
 
Ik wilde altijd iets met aquarel schilderen gaan doen, maar ik stelde het maar uit door eerst te denken en te zeggen, dat ik eerst een tekening bij al mijn gedichten moet maken, voordat ik met een andere techniek kan beginnen. En daarbij was ik van mening dat ik niet midden in een boek van gedichten en tekeningen opeens kon aquarellen.
 
Toen ik een keer met Ingrid, mijn zus, hierover sprak, overtuigde zij mij ervan dat dat niet zo gek is. Er zijn toch nog menige tekeningen gemaakt door mijzelf voordat ik de woorden omzette in daden.
 
In april 2017 waren mijn ouders 50 jaar getrouwd en gaven een familiefeest. Als persoonlijk kado had ik een tweeluik-schilderij gemaakt met acrylverf met het penseel voor de eerste keer in mijn mond. Omdat ik zelf zo enthousiast was, heb ik de stap gezet en de uitdaging aangegaan. Nu ben ik zo blij als een kind dat ik mondaquarel met een penseel.
 
Ik heb er nu vijftal gemaakt, maar het voelt of ik het al jaren doe. Ja, of ik nu met mijn handen teken of met mijn mond schilder, de creativiteit komt er toch uit welke techniek ik ook gebruik. Je ziet eraan dat ik het gemaakt heb. Het wordt er alleen nog levendiger, expressiever en artistieker van.
 
Mag ik jou of jullie nog een fijne verdere reis wensen doorheen mijn geschapen wereld  over onze gezamenlijke Moeder Aarde en in onze grote Vader Kosmos, als Onze goddelijke, als het vrouwelijke en het mannelijke binnen en buiten ons.

Gezegend is jouw of jullie reis voor je verdere leven.

Vrede aan alles en voor iedereen. As salaam aleikhum. Peace to all and for everyone.
 
Amen.

Edwin Vanmontfort, universele druïde, januari 2018

☮    ☯    ♡
 Vrede, genezing en liefde
is er altijd voor al het leven
op onze hele wereld van
Moeder Aarde en Vader Lucht of Kosmos
daarom noem ik mezelf
een universele druïde
van liefde, genezing en vrede,
mijn vriend.
♡     ☯     ☮